Min första prinsesstårta
Kategori: mat & baka kaka  (1) Kommentarer
Denna smarriga tårta slängde, bokstavligen, jag ihop ikväll.
Ni som känner mig, vet att jag älskar att baka. Gärna lite invecklat, men ändå inte så man sliter ut håret ur skallen.
Denna var busenkel fast jag sparat denna nu i 1 vecka, så imr kommer jag bjuda min familj på min 25års tårta.
Hoppas den smakar lika gott som den ser ut.
Alltså,
Allt du behöver är 3 höga glas.
• knäck 5 ägg i d första.
• lägg lika mkt socker i det andra som det är i det 1 glaset.
• det 3 lägger du potatismjöl 1/3 del, kakao 1/2 och resten vetemjöl så att alla glas är lika mkt i. Tillsätt även 1 1/2 tsk bakpulver i det sista.
Ta en form med löstagbar kant, sätt bakplåtspapper i botten, och smörj med olja botten o kanterna och klipp en 10cm hög och lång rimsa att lägga runt kanten så att kakan får stiga lite.
Vispa socker o ägg i 10minuter med elvisp, i mitt fall min kära röda köksassistent :)
Det ska vara vitt o pösigt, blanda mjöl/kakao blandningen i en skild bunke & vänd ner med yviga tag och in i ugn mellan 35-40 minuter.
Skär sedan när den kallnat i 2 lager, och fyll med vad du vill igentligen. I mitt fall tog jag färdig choklad mousse och blanda till andra lagret mosad banan med persikapure och som täcke gjorde jag vanlig vispgrädde, man kan också lägga en slags smörfyllning, men d orka inte jag.
Och kavla marsipanen till passlig bit. ( bra att mäta upp botten på formen innan..)
Dekorera enligt tycke.
Jag tog det lilla som lämna o rullade ihop några rosor.
Som sagt, har inte ätit den men den SER ju god ut o mjuk va den.
Denna ska vi avnjuta till kaffet imr efter att vi vart på banken och gjort oss skuldbelägna i si så där 25 år.
Mysigt värre ;)
Åh vad smarrigt! Synd att jag är inte är hos dig och firar! Men vi får fira när ni kommer hit snart. Älskar dig!
URL: http://sofiaylsoback.spotlife.se